Remlichten

Tijdens de Truckrun kwam de chauffeur die achter ons reed langs, en gaf aan dat de remlichten het niet deden. Ietwat verbaast controleerden wij de lichten maar ze deden het inderdaad niet meer.

Ergens tussen 3 weken geleden met de APK keuring en nu waren ze defect geraakt. Op zondag hebben we nog geprobeerd om te kijken of het misschien aan de bolletjes of de zekering lag maar het is hoogstwaarschijnlijk de schakelaar die geactiveerd wordt door het rempedaal.

Allerijl werd huismonteur Dirk geraadpleegd en de auto kon gelijk maandagochtend langs voor controle. Maandagmiddag hadden we nog contact en Dirk gaf aan dat het inderdaad de schakelaar was en dat hij het onderdeel al had besteld. Dinsdagochtend vroeg zou het binnenkomen en kon het gelijk gemonteerd. Kijk, dat is nog eens service !

Aangezien er zonder remlichten nog wel naar de garage gereden moest worden is een geïmproviseerde poster achterop geplakt. Verder een kwestie van niet te hard rijden, dan hoeft er ook niet abrupt geremd te worden.

foto 2

Overigens krijgt rijinstructeur Thom wederom gelijk, dit keer door de werking van de verlichting regelmatig te controleren. Immers kennen dit soort voertuigen geen signalering voor uitvallende verlichting of elektronica.

Edit: dinsdagmorgen was de nieuwe schakelaar al geplaatst en was de auto weer gereed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s