Oldtimerbeurs Eelde

Op 30 november ben ik met mijn broer Stefan naar Eelde (Gr.) toe gereden om daar de oldtimerbeurs te bezoeken.

De Oldtimerbeurs is een halfjaarlijks evenement waarbij allerhande oude auto’s, motorfietsen, vrachtauto’s en zelfs tractoren opgepoetst staan opgesteld en hun trotse eigenaren er wat over vertellen of in sommige gevallen willen verkopen. Los van de voertuigen zijn er ook talloze kraampjes met allerhande aan voertuigen gerelateerde handel.

De dag ervoor had ik Hans (van de blauwe Mercedes 1113, lees ook http://www.hansfidom.nl/hansfidom.nl/1113/) een bericht gestuurd dat ik naar Groningen zou komen. Hans en zijn vrouw wonen daar in de buurt en ik dacht dat hij wellicht ook op de beurs zou zijn. De volgende dag trof ik een bericht terug en we hebben elkaar in de middag ontmoet. Het was een erg leuk gesprek en in korte tijd heb ik heel veel van Hans en zijn vrouw opgestoken. Zij hebben al veel praktijkervaring met de Mercedes en dat is nou juist waar het mij nog aan ontbreekt. Bedankt Hans ! en we komen zeker een keer naar jullie toe met de auto.

Op de beurs kon ik het natuurlijk niet laten om nog wat mee te nemen. Ik heb me beperkt door alleen noodzakelijke spulletjes te kopen. Zo was ik al even op zoek naar een krik en wielmoersleutel. Aangezien de auto helemaal leeg was toen ik hem kreeg en zelfs dat soort gereedschap niet aanwezig was, ben ik daar gelijk naar op zoek gegaan.

Al snel vond ik een nieuwe potkrik, eentje van 10 ton nog wel. Ik heb hem maar snel meegenomen.

D3S_0355

Ook ontbrak het mij dus nog aan een wielmoersleutel. Ik vond op een gegeven moment eentje in de vorm van een kruis. Nog afgezien dat ik die in de auto eigenlijk niet goed kwijt kan heb ik ook nog een losse sleutel nodig om het reservewiel te demonteren. Ik kwam uiteindelijk uit op een losse dop met een heel stevige sleutel en verlengstuk. Nu kan ik in ieder geval wat doen als ik een lekke band heb.

D3S_0356

Bij een andere stand nog 2 boekjes gevonden. Een handleiding maar nu ook in het Nederlands en een onderdelenboekje. Erg handig !

D3S_0357

D3S_0358

Het was wel een hele rit maar het was het meer dan waard. Mooie spullen weten te bemachtigen en bijgepraat met eigenaren van een zelfde auto !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s