Het verhaal

Maar een LA 1113 B dus, wat is daar mee ? Nu wel, ik heb er een gekocht !

Ik heb de vorige eigenaar (een Nederlander) leren kennen naar aanleiding van een advertentie die in 2012 was geplaatst. De auto was te koop aangeboden en begin 2013 ben ik langs geweest om erover te praten. De eigenaar beschreef de auto als erg goed en aan de hand van de foto’s kon ik redelijk goed zien wat het was. In ieder geval was de auto niet zoals hier werkzaam geweest 🙂

Het bleek te gaan om een wit gespoten ex. THW auto zoals op de historiepagina weergegeven (de blauwe auto). Nadat de auto bij de THW was uitgefaseerd is de auto wit gespoten en heeft nog een paar jaar dienst gedaan als assistentievoertuig van de ambulancediensten. De auto is van 1983, heeft 28.000km gereden, is een 4 x 4 uitvoering met lier, 5.7 liter turbo 6 cylinder, stuurbekrachtiging, lier, dubbele cabine en standkachel.

Er was één maar aan het verhaal, de auto stond namelijk in Zuid Frankrijk in een opslag. Even gaan kijken of proefrijden was dus geen optie en bovendien was de auto 7 jaar geleden vanuit Duitsland daarnaartoe gebracht op een trailer en had sindsdien vrijwel stilgestaan. Rijdend naar Nederland leek mij dus ook geen goede keuze, immers zonder kenteken en 7 jaar stilstand heb je natuurlijk een hoop tegen.

Er gingen een aantal maanden over heen en we hadden regelmatig contact totdat we half juni 2013 tot een overeenkomst zijn gekomen, kennelijk was de tijd rijp en durfde ik het avontuur aan. Het werd dus hoog tijd voor actie en ik ben aan het organiseren geweest, transport naar Nederland geregeld, betalingen hier en daar, garage gezocht en ervoor zorgen dat het vervoer gelijk viel met dat de voormalige eigenaar in Frankrijk aanwezig was.

En dat is allemaal gelukt !, De auto is op 4 juli 2013 om 17:00 uur op een trailer aangekomen in Zaandam bij Mercedes Benz dealer Gomes. Bij Gomes gaan ze hem helemaal technisch nazien, servicen en gereed maken voor de RDW keuring dat nodig is voor de goedkeuring in Nederland (kenteken). Op de korte termijn zal ik voornamelijk ritjes met de auto gaan maken en oldtimer events bezoeken. Mijn uiteindelijke doel met de auto is om er een fraaie camper van te maken. En dan niet een spartaans ding maar van alle gemakken voorzien en waar mogelijk en noodzakelijk een upgrade voor de techniek zoals grotere wielen, roetfilter, parabool of luchtveren, geluidisolatie etc.

Hier een aantal plaatjes van de auto.

Deze foto is van 2006 toen de auto is afgeleverd in Zuid Frankrijk

Dit was de binnenkant destijds. Je kunt hier ook mooi zien dat de zijkleppen een prima toegang verlenen tot het voertuig en daar kun je op staan. De vlakindeling was gevuld met glijvakken en opbergruimtes.

De vorige eigenaar heeft het dak wat laten verhogen. Hier is dat in wording.

En dit was het resultaat zoals ik hem van de foto af heb gekocht.

Vanaf onderstaand is het 2013, 6.5 jaar later, nog een snelle wasbeurt voor vertrek

Hier is de auto weer opgeladen in Zuid Frankrijk en gereed voor transport. Leuk detail is dat niet alleen het zelfde transportbedrijf de auto heeft opgehaald maar ook nog eens dezelfde chauffeur ! (bedankt nog Cor !)

En dan bij aankomst in Nederland op het terrein van Gomes Zaandam

Toen ik ging kijken liep de auto zowaar. Hoewel er geen accu inzat kan de auto worden over gestart en blijft dan gewoon lopen.

Nog een filmpje

De meesten van jullie zullen me wel voor gek verklaren maar ik heb het erg in mijn schik met deze auto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s