Kleine klusjes januari 2014

Zaterdag had ik bedacht om in de ochtend te klussen aan de auto, hij stond voor de deur dus dat was prettig.

Ik ben begonnen met de 2 ontbrekende achterlampjes aan de bovenkant. Waarschijnlijk door de Franse carrosseriebouwers gedemonteerd om het dak te kunnen verhogen. De lampjes lagen in het dashboardvak en opvallend genoeg was het helemaal compleet, bolletje, schroefjes, afstandhouders dus dat zag er goed uit. In de bak had ik al wat draden los zien hangen en nadat ik ze had doorgemeten zag ik dat er stroom op stond als de verlichting aanstond. Dat moesten ze dus wel zijn.

Voordat ik de lampjes monteerde heb ik met een stukje zwart tape een vierkant gemaakt om zo het ontbrekende oranje te maskeren. Zo zag het eruit toen ik de draden van binnenuit had doorgestoken: IMG_2695IMG_2696

En zo met de lampjes er weer op, ze doen het nog prima!

DSC_6928Na de lampjes heb ik een stalen plaat uit de cabine weggehaald. Deze is ooit geplaatst om onbekende reden maar hij was lelijk en gevaarlijk. Een kale plaat met scherpe randen, daar moest ik dus snel vanaf. Zo zat hij gemonteerd:

DSC_6923En met wat hulp van mijn dochter:

DSC_6935Was dat enge ding al snel los

DSC_6936En hup eruit ermee, nog een beetje schoonmaken nu en dat bruine plaatje zwart verven dan is het weer netjes.

DSC_6939Nog snel de nieuwe tankdop erop gezet en toen naar de Ikea (met de personenauto)

DSC_6927Ikea, altijd handig 😉IMG_2701Zondagmorgen weer vroeg eruit, we zouden een ritje maken maar voordat we weggingen wilde ik nog de motordeken aanbrengen. Dat viel nog niet mee.

De motordeken is een vrij stug geheel. Het is een plaat lood met daaromheen glasvezel en een brandwerend stuk doek er om heen. De ruimte achter de motor is vrij krap en zit vol met uitsteeksels waar je nauwelijks bij kunt en ertussen schuiven gaat erg moeilijk. Uiteindelijk de deken er tussen weten te krijgen en nog redelijk goed ook. Wel heb ik een extra stangetje aangebracht om de deken wat van de turbo weg te houden, ik weet niet hoe heet dat wordt dus ik doe nog even voorzichtig. Uiteindelijk moet ik dit nog wat netter afwerken maar ik wilde het even testen zo.

Hier de deken op de provisorisch gemonteerde stang.

DSC_6941

Her aan de bestuurderskant van de auto:

DSC_6942En hier aan de bijrijderskant

DSC_6945Hoe onwaarschijnlijk ook, het maakt echt een verschil. Het motorgeluid is merkbaar gedempt en hoewel het een enorm kabaal blijft is het scherpe er zo wel vanaf. Het zet me aan het denken om nog meer isolatie aan te gaan brengen in de vorm van schuim op de binnenkant van de motorruimte.

In de middag nog een rondje gereden en langs wat bekenden gegaan, opmerkelijk blijft het hoeveel bekijks je hebt en al die handen die naar je wijzen en zwaaien. Later in de middag begon het te regenen en ik kan wel een setje nieuwe ruitenwissers gebruiken merk ik.

De auto voelt steeds beter aan, temperatuur blijft keurig op 80 graden, oliedruk is prima en het verbruik valt me nog steeds erg mee (1:4 a 1:5)  Kortom, weer een productief weekend en weer wat van de todolijst af. Nu op naar de nieuwe banden om wat langere ritten te gaan maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s