Willy’s Treffen 2014

Willys Treffen of Fernreisemobiltreffen; 35ste Internationale bijeenkomst voor kampeertrucks 2014. 

Willys treffen is een jaarlijks terugkerende happening, waarbij kampeertrucks uit alle hoeken van Europa in Duitsland bijeen komen voor een lang weekend begin september. In 2013 waren ruim 700 voertuigen gekomen. http://willy-janssen.de/

De plannen waren al enige tijd geleden gemaakt maar het was er nu toch echt van gekomen, Mika en ik zouden erheen gaan. Het weekend was ingedeeld waarbij vanaf vrijdagmiddag de voorbereidingen werden getroffen en zaterdagochtend zou worden afgereisd. De zondag was voor de terugreis zodat we weer op tijd terug waren voor de nieuwe week.

Vrijdagmiddag werd een pak hout opgehaald en een 2e hands Ikea lattenbodem via Martkplaats gescoord. Een en ander was even passen en meten maar al snel stond het bed stevig in elkaar. Een matras erop met een dekbed en klaar was de slaapplek. Onder de voorbank paste precies een balk zodat de zitting van de bank recht kwam te staan. Een klein matrasje hierop en ook die slaapplek was snel ingericht.

Verder werden de tassen gevuld met eten en drinken voor onderweg, de koelbox paste precies onder het bed en daar hebben we veel plezier van gehad.

2-en bij 3-en, altijd handig.

IMG_3354

Dat past precies

IMG_3353

Even stellen

IMG_3355

En klaar is de slaapplekIMG_3356

De rit is ongeveer 450km op de kaart en dat lijkt met de auto een klein stukje, (zeker als je met de personenauto in Duitsland 200+ gewend bent) maar met een 30 jaar oude vrachtauto gaat dat écht anders. Tijd en geduld zijn nodig, harder gaat het toch niet dus daar leg je je als bestuurder al snel bij neer. Wat dat betreft wel het ultieme onthaasten.

Qua verbruik valt het alleszins mee en met een constante 85 a 87 kmh is het verbruik ongeveer 18 liter per 100km. De auto loopt prachtig al is het sonore gebrom van de 6 cylinder best aanwezig. Het grootste deel hebben we met oorproppen in gereden en een goede geluidsisolatie komt op de agenda voor de komende maanden.

De volgende foto’s heeft Mika tijdens de rit gemaakt en wat opvalt is dat je prachtig zicht hebt op de weg. Doordat je een veel hogere zit hebt kun je vaak over de vangrails en brugleuningen heenkijken en heb je een heel andere kijk op de weg. We zijn in Nederland naar Venlo gereden en vanaf daar de 61 op gereden.

DSC_5590 DSC_5592 DSC_5651

Het was een beetje vreemd dampig en drukkend weer met hier en daar een buitje

DSC_5676

Tanken bij de Aral en ook hier veel duimen in de lucht. IMG_3357 DSC_5573 DSC_5687

Het vreemde weer maar ook de prachtige vergezichten

DSC_5694

Veel overzichtelijker vanuit dit standpunt en gelukkig vrijwel geen vertraging. Wel smal en goed de breedte in de gaten houden. DSC_5706 DSC_5741 DSC_5770

Geen drukte in het verkeer

DSC_5771

En weer fraai zicht op de vallei DSC_5772 DSC_5773 DSC_5775

In mijn andere auto moest ik er hier wel eens af. DSC_5782 DSC_5814

Zicht op de bestemmingDSC_5819 DSC_5820 DSC_5823 DSC_5826

En zo kwamen we aan bij het plaatsje en draaiden we van de snelweg af. Nog een fraaie rit van een kilometer of 10 door het heuvellandschap heen (12% tegen gekomen) en via de bebording op de bestemming aangekomen.

Dit was bij de inschrijfbalie met onbestendig weer op komst (foto door een omstander gemaakt, ook hier vielen we aardig op)

De organisatie hield een registratie bij van de voertuigen en de beschikbare plekken en al snel waren we aangekomen op ons plekje, een mooie ruime plek in het bos. Het veld was inmiddels al helemaal vol maar deze plek beviel ons prima.

DSC_5830

We hebben gelijk nog een rondje over het immense veld gelopen en kwamen daar deze tegen. Precies mijn auto en met een fraaie, nieuwe opbouw. DSC_5834 DSC_5835 DSC_5836 DSC_5837 DSC_5838

Na de lange rit was de Duitse Curry worst een welkome maaltijd. DSC_5839 DSC_5840

Vlak hierna brak een stortvloed los en gelijk daarna viel de duisternis al snel in. De rest van de avond hebben we in de cabine doorgebracht en hebben nog wat zitten napraten, ook hadden we een geïmproviseerd gordijn opgehangen wat we hadden meegenomen. We waren beiden moe en gingen al snel slapen om de volgende ochtend weer vroeg eruit te zijn.

Volgens Mika was dit het Megagruwelonweer des doods !

Het slapen in de cabine ging prima, het was niet koud en doordat we de raampjes op een kier hadden gezet ook niet benauwd. Het was wel even tijgeren om van voor naar achter te komen maar als je eenmaal ligt is het prima ! Het is de nacht droog en helder gebleven.

De volgende ochtend ontbeten met verse broodjes en koffie die ze daar verkochten. Dat was een prima start en we zijn de rest van het veld gaan bekijken. De navolgende foto’s is slechts een klein deel van alle aanwezigen. We hebben zo veel mogelijk Mercedes Haubers gefotografeerd om ideeën op te doen. Mika had er al snel aardigheid in om zo veel mogelijk Haubers te vinden al was hij ook onder de indruk van Magirussen en Unimog’s.

DSC_5842 DSC_5844 DSC_5845 DSC_5846 DSC_5847 DSC_5848 DSC_5849 DSC_5850 DSC_5851 DSC_5852 DSC_5854 DSC_5857 DSC_5858 DSC_5859 DSC_5860 DSC_5861

Later begrepen we pas dat onderstaande auto van Kees is. Kees en zijn gezin hebben al vele verre ritten met verschillende Mercedessen gedaan en onderstaande blauwe is een ‘verse’  waarmee ze de eerste trip al weer hebben gemaakt.
DSC_5862 DSC_5863 DSC_5864 DSC_5866 DSC_5867 DSC_5869 DSC_5870 DSC_5871 DSC_5873 DSC_5874

Onze auto stond in een meer bosrijk gebiedDSC_5875 DSC_5876

Zondag in de voormiddag gingen de eerste auto’s al weer weg en een ware exodus van bussen en vrachtcampers was het uitzicht

IMG_3367

Nog een laatste plaatje voor vertrek.

DSC_5878

 

De rit naar huis verliep probleemloos, de auto geeft geen krimp en rijdt steeds lekkerder. Zoals gewoonlijk nog even snel langs de wasbox om alle vliegen eraf te halen en naar huis, het was inmiddels weer bijna donker.

We hebben een erg leuke rit gehad en hoewel ik mij had voorgenomen om nog een en ander aan onderdelen te kopen is dat er, mede door de hoosbui, niet van gekomen. Wat blijft zijn alle ideeën die we hebben opgedaan en het enthousiasme waarmee we met de verschillende mensen hebben gesproken. Sommigen herkenden de auto zelfs van het Duitse forum waar ik wel eens post, we stonden letterlijk nog niet op onze plaats of we werden al geholpen door ‘bekenden’.

Kortom, voor herhaling vatbaar, jammer dat we maar met max. 2 kunnen reizen, de andere 2 waren groen van jaloezie.

2 thoughts on “Willy’s Treffen 2014

 1. Goeieavond, ik heb je heel even gesproken bij het willy treffen. Je was aan het kijken om ideeen op te doen voor je wagen. Je hebt bij ons ook even gekeken. Wij zijn van de BE-57-93. Ik heb je site bekeken. Ziet er netjes uit. Staat een hoop informatie op, ook over de historie van je wagen. Ik ben zelf nu bijna 4 jaar bezig en weet er ondertussen wel het een en ander van af. Maar toen ik net begon ben ik wel veel opzoek geweest naar informatie en eigenlijk niet zo veel kunnen vinden.
  Wij waren voor het eerst bij willy treffen. Wel ideeen op gedaan, maar ik vond het in het begin nogal overweldigend. Zoveel had ik niet verwacht. Maar wel voor herhaling vatbaar. We hebben het goed naar ons zin gehad.
  Veel succes met je wagen en misschien tot ziens.
  Mvg Gijs

 2. Dank voor je reactie Gijs, jullie hebben de auto prachtig aangepast en wij hebben zeker goede ideeën op gedaan. Vriendelijk dank nog voor jullie gastvrijheid.

  Het is voor mij een intensieve zoektocht naar informatie en kennis van de auto’s. Ik heb maar weinig gelegenheid om echt zelf aan de gang te gaan en probeer zo veel als mogelijk theoretische kennis op te doen van het internet of uit boeken. Die kennis probeer ik dan op dagen als deze te toetsen in de praktijk om het plaatje compleet te krijgen. De stap daarna is realisatie maar dat kost even meer tijd.

  Wie weet zien wij elkaar volgen jaar!

  Vriendelijke groet,
  Michael

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s