Klein geluk

Op deze pagina is beschreven welke ‘kleine’ onderdelen er voor de auto zijn gevonden, de nieuwste spullen bovenaan.

23-12-2014

Op eBay kwam een set nieuwe en ongebruikte Hella inzetlampen naar voren, precies passend voor de verstralers zoals gemonteerd op de auto. De lampen kwamen in hun originele dozen en zijn een jaar of 25 a 30 oud

In tegenstelling tot de huidige zijn deze geel van kleur en zijn dus extra praktisch in de mist of regen. Nu alleen de lampen nog aansluiten want dat is helaas nog niet gebeurd.

Hella_1 Hella_2

13-11-2014

Een radio en een inbouw setje in een keer gescoord ! Lees hier meer over de radio

DSC_9777 DSC_9787 DSC_9780

 

4-10-2014

Bij toeval kwam, bij een zoektocht op Marktplaats, een setje nieuwe oude voorraad speakers van Blaupunkt naar voren. Omdat er in de auto niet gewerkt kan worden met inbouwspeakers is een opbouw (of onderbouw) setje dan precies wat nodig is .

Het setje zat nog in zijn originele verpakking hagelnieuw te zijn.

DSC_9745DSC_9746DSC_9747DSC_9748DSC_975030-9-2014

2 maanden geleden richtte de zoektocht zich naar een extra ventilator voor in de auto. Het bracht een Hella Turbo waarvan er 2 voor een appel en een ei konden worden overgenomen. Deze kan dan ook mooi gemonteerd worden.

DSC_9632

De verpakking spreekt in ieder geval boekdelen, daar wordt een mens vrolijk van !

DSC_9633

 

15-6-2014

Ik heb een set Hella schijnwerpers weten te kopen die ik onderaan de voorbumper wil monteren, het zijn zogenaamde verstralers

Een beetje extra licht kan geen kwaad en deze zijn wel mooi klassiek van uitstraling. Ik kon ze overnemen voor een schappelijke prijs en dus weer een leuke klus voor eerdaags. De lampen zijn nog helemaal netjes en zijn per lamp 2 x 70 watt halogeen E3. Ik heb alvast 4 nieuwe bolletjes besteld omdat die erin zaten wat groen waren uitgeslagen.

DSC_8514

De lampen zijn erg netjes gebleven omdat tot op het laatst er van die kappen op hebben gezeten. Helaas waren die er niet meer bij omdat ze in een van de laatste weken van gebruik gestolen waren.

DSC_8512

De lampen hebben een bevestiging dat ze kunnen hangen.

DSC_8533

Ze zijn verder keurig netjes ondanks dat ze toch wel een jaar of 10 op een Scania hebben gezeten.

DSC_8532

Ik heb ze voor het idee eens virtueel op de auto gemonteerd. Ziet er al niet onaardig uit zo vind ik! 4X4 Katwijk aan Zee

30-5-2014

In de afgelopen periode heb ik wat kleinere spullen gekocht. Vaak om de auto completer te maken en ontbrekende spullen aan te vullen, soms om de curiositeit.

DSC_7959

Als kenmerkend onderdeel van de auto miste ik een zoeklicht of ook wel “Suchscheinwerfer” op zijn Duits. De auto heeft er de aansluitingen en koppelingen voor maar de lamp zat er niet bij. Op Internet is nog best wel wat te koop maar veelal uit Duitsland en gebruikt. Bij toeval liep ik tegen een zoeklicht aan op Marktplaats en de verkoper gaf aan dat de lamp nieuw was. Over de prijs konden we het eens worden en al snel was de lamp binnen. Verpakt in een grote doos om hem toch vooral heel te laten aankomen, kwam hij onbeschadigd tevoorschijn.

En inderdaad het is een pracht, helemaal nieuw en onbeschadigd met het originele voorzet diffuser erbij. Snel nog even het bolletje gecontroleerd, ze werden immers ook op 12v auto’s geleverd maar in deze lamp zit een heuse 24 volt 70 watt E3 bolletje.

DSC_7969

DSC_7968

DSC_7972

DSC_7971

DSC_7970

Dier is een foto waarbij een dezelfde lamp op zuster is geplaatst

HiorgDU02-59-01GWDRKDuisburg

Inmiddels is de lamp op de auto gemonteerd, lees hier verder

Bij toeval (of niet natuurlijk) liep ik op de Duitse eBay site tegen een Nederlandstalig boekje aan, ik dateer het op ongeveer 1979/ 1980. Het is zoals het voorop het boekje gedrukt staat een “Chauffeursinstructie”. Het boekje werd aangeboden voor € 7,50 plus wat verzendkosten en kon het niet laten liggen. Het bevat 94 pagina’s met allerhande informatie. Van geschiedenis tot het juiste gebruik van de tachograaf en alles qua techniek van de auto’s van Mercedes.

Hoewel het boekje is geschreven voor iets modernere voertuigen dan die van mij is nog veel het zelfde. De motor, de bak, de 4×4 bediening alles staat beschreven en is van toepassing op mijn auto.

DSC_7961 DSC_7962 DSC_7963

Eveneens op eBay kwam ik de originele kleding haakjes tegen. In de auto horen deze haakjes aan weerszijden van de portieren te zitten in de buurt van de gordelophanging. Nu had ik daar wel 3 gaatjes zien zitten maar begreep pas later dat daar deze haakjes horen. Weer een stukje completer nu !

DSC_7965 Daar moeten de haakjes komen:

haakje

En inmiddels zijn de haakjes ook gemonteerd, lees hier verder

5-12-2013

Bijna Sinterklaas dus een mooi argument om wat spulletjes onder de schoen aan te treffen.

Verleden week heb ik dit setje binnengekregen:

– Een zogenaamde ‘motordeken’
– Een nieuwe tankdop
– Een stroomomvormer 24v-220v
– Een doos met lampjes
– En natuurlijk een nieuwe sleutelhanger 🙂

Image

De motordeken is volgens de website “Een deken van 2 lagen klasse “O” brand veilige akoestisch schuim met daartussen een zware massa plaat. De massa blokkeert geluid van de motor en het schuim absorbeert geluid in de lucht.  Buitenlaag ontbrandbaar vezeldoek. De motordeken  helpt om het “genagel” te onderdrukken van de dieselmotor.”

Dit allemaal om wat minder herrie binnen te krijgen. Helpt het niet dan geeft het hoop 🙂
De motordeken kan als het ware over de motor heen worden gelegd / gevouwen en kan met wat tierips worden vastgezet.

Image

Image

 

Lees hier verder voor de plaatsing van de motordeken

De nieuwe tankdop heb ik gekocht omdat ik merkte dat de oude dop lekte. Als de tank redelijk vol zat dan kwam er af en toe nog diesel tussendoor.en dat is niet handig. Via eBay een zo origineel mogelijke weten te kopen.

Image

De stroomconverter is om van 24 volt wisselstroom van 220 volt te krijgen. Aangezien er in de auto geen aansluiting zit voor een sigarettenaansteker was er geen stroom beschikbaar in de cabine. Dat is best onhandig als je bv. de Tom Tom wilt gebruiken. Ik heb er eentje gekocht met een zogenaamde “reine sinus” om laders en gevoelige apparatuur te sparen.

Image

Op Marktplaats trof ik een advertentie voor een verzameling 24 volt bolletjes. Voor de prijs van 1 H7 bolletje heb ik een hele doos weten te bemachtigen waardoor ik nu even goed voorzien ben. Ook handig dat er wat interieur en dashboard bolletjes bijzitten.

DSC_6851

En de sleutelhanger? Ach ja, die mag eigenlijk niet ontbreken. Gezocht naar een beetje klassieke.

Image

8-9-2013

Ik heb nog een origineel boekje weten te scoren. Het is een Duitse handleiding voor de auto van een redelijk recente datum (1981-08) en daardoor bruikbaar voor de auto. In de handleiding staat alles netjes uitgelegd en er zitten schema’s bij voor de stroom, lucht, onderhoud etc. Hier wat plaatjes van het boekje, het is toch bijna 100 bladzijden dik.

foto

Algemene richtlijnen

foto3

Onderhouds locaties en intervallen

foto1

Luchtsysteem en koppelingen

foto2

Electrische schema’s

foto0

Kortom, daar gaan we nog veel plezier van hebben.

19-9-2013

Er is mij een nieuwe voorruit aangeboden. Hier ga ik van het weekend achteraan en hoewel ik de ruit nu zeker niet nodig heb kan hij natuurlijk wel ooit van pas komen. Eens kijken of ik eruit ga komen met de verkoper.

21-9-2013

Vanavond trof ik een set nieuwe, eeh tsja, wat zijn het eigenlijk ? Stokjes ? Nou goed stokjes dan, een setje nog wel. Mijn stokjes waren een beetje af, het plastic is gescheurd, de witte eindstukken vies en het zwart is grijs geworden.

Tijd voor een setje verse stokken dus, uit Cyrpus nog wel ! En hoewel de advertentie repte over NOS (New Old Stock) en Vintage bleek het nog alleszins betaalbaar en waren er geen verzendkosten.

peilstokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s